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UMR 204 NutriPass

Institut de Recherche pour le Développement
911 avenue d'Agropolis - Montpellier

  • Directeur d'Unité :
  • Directeur Adjoint :
  • Secrétariat :
    Catherine Philibert
    +33 (0)4 67 41 61 73
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    +33 (0)4 67 41 61 18

Tutelles  



Institut de Recherche pour le Développement
44 boulevard de Dunkerque
13572 Marseille 
https://www.ird.fr/


IRD Occitanie
911, avenue Agropolis
34394 Montpellier
http://www.france-sud.ird.fr/ 



Université de Montpellier
163 rue Auguste Broussonnet
34090 Montpellier 
http://www.umontpellier.fr/



Montpellier SupAgro
2 place Pierre Viala
34060 Montpellier 
https://www.supagro.fr/

MANIOC Manihot Esculenta
Manihot Esculenta
Manihot Esculenta
Marché à Cruzeiro do Sul, Brésil
Marché à Cruzeiro do Sul, Brésil
Manihot esculanta, variété mipi
Dévaluation et alimentation à Abidjan (Côte d'Ivoire)
La fertilité en zones tropicales humides et le manioc
Extractivisme en Amazonie Centrale : viabilité et développement : rapport final
Influence of relative humidity on life-history parameters of Mononychellus progresivus and Oligonychus gossypii (Acari : Tetranychidae)
Antennal sensilla and their possible fonctions in the host-plant selection behaviour of Phenacoccus manihoti (Matile-Ferrero)(Homoptera : Pseudococc...
Evaluation of cassava (Manihot esculenta Crantz) germplasm collections using RAPD markers
Influence of secondary compounds in the phloem sap of cassava on expression of antibiosis towards the mealybug Phenacoccus manihoti
Amélioration de la qualité nutritionnelle des foufous et bouillies à base de maïs, manioc et igname par supplémentation avec du soja
Electrically recorded feeding behaviour of cassava mealybug on host and non-host plants
Cassava retting : optimisation of a traditional fermentation by an experimental research methodology
Etude des relations nutritionnelles de la cochenille du manioc avec sa plante hôte
Breeding and growth of Rhizopus in raw cassava by solid state fermentation
Comparative production of alpha-amylase, glucoamylase and protein enrichment of raw and cooked cassava by Rhizopus strains in submerged and solid st...
Degradation of raw starch by a wild amylolytic strain of Lactobacillus plantarum