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UMR 204 NutriPass

Institut de Recherche pour le Développement
911 avenue d'Agropolis - Montpellier

  • Directeur d'Unité :
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  • Secrétariat :
    Catherine Philibert
    +33 (0)4 67 41 61 73
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    +33 (0)4 67 41 61 18

Tutelles  



Institut de Recherche pour le Développement
44 boulevard de Dunkerque
13572 Marseille 
https://www.ird.fr/


IRD Occitanie
911, avenue Agropolis
34394 Montpellier
http://www.france-sud.ird.fr/ 



Université de Montpellier
163 rue Auguste Broussonnet
34090 Montpellier 
http://www.umontpellier.fr/



Montpellier SupAgro
2 place Pierre Viala
34060 Montpellier 
https://www.supagro.fr/

ACIDE AMINE Nutritional value of the proteins of soybeans roasted at a small-scale unit level in Africa as assessed using growing rats
Genetic characterization of accessory genes from human immunodeficiency virus type 1 group 0 strains
Desulfovibrio aminophilus sp. nov., a novel amino acid degrading and sulfate reducing bacterium from an anaerobic dairy wastewater lagoon
Aminobacterium colombiense gen. nov. sp. nov., an amino acid-degrading anaerobe isolated from anaerobic sludge
Utilization of serine, leucine, isoleucine, and valine by Thermoanaerobacter brockii in the presence of thiosulfate or Methanobacterium sp. as elect...
Organic geochemistry provides evidence for a lagoonal origin of large atoll peloidal phosphorites
Bacterioplankton production determined by DNA synthesis, protein synthesis, and frequency of dividing cells in Tuamotu atoll lagoons and surrounding...
New amino acid derivatives from the marine Ascidian Leptoclinides dubius
Free amino acid composition of coconut (Cocos nucifera L.) calli under somatic embryogenesis induction conditions
Peptide and amino acid oxidation in the presence of thiosulfate by members of the genus Thermoanaerobacter
Résistance du manioc à la cochenille Phenacoccus manihoti (Homoptera : Pseudococcidae) : rôle de quelques composés chimiques foliaires
Nutritional quality of yam (Dioscorea dumetorum and D rotundata) flours for growing rats
Variations sous contrainte hydrique de la teneur en acides aminés libres foliaires du mil
Déséquilibre U/Th, rapports allo/isoleucine et teneurs en 18O des mollusques de dépôts littoraux pléistocènes du sud du Pérou : une base d'ap...
Interaction entre la cochenille du manioc Phenacoccus manihoti et ses différentes phases plantes-hôtes : étude de la teneur de la sève en acide...
Composition en nutriments des aliments de sevrage adaptés au contexte de l'Afrique centrale
Effect of different amino acids and vitamins on lepidopteran cell cultures
Typologie des virus de plantes en bâtonnet d'après la composition en acides aminés de leur protéine de capside : virus
Amino acid uptake by a natural population of Oscillatoria rubescens in relation to uptake by bacterioplankton
Project for a better knowledge on foods composition in Central and Western Africa