Vous êtes ici : Mots clés

Contact

UMR 204 NutriPass

Institut de Recherche pour le Développement
911 avenue d'Agropolis - Montpellier

  • Directeur d'Unité :
  • Directeur Adjoint :
  • Secrétariat :
    Catherine Philibert
    +33 (0)4 67 41 61 73
    Christine Ponchaux
    +33 (0)4 67 41 61 18

Tutelles  



Institut de Recherche pour le Développement
44 boulevard de Dunkerque
13572 Marseille 
https://www.ird.fr/


IRD Occitanie
911, avenue Agropolis
34394 Montpellier
http://www.france-sud.ird.fr/ 



Université de Montpellier
163 rue Auguste Broussonnet
34090 Montpellier 
http://www.umontpellier.fr/



Montpellier SupAgro
2 place Pierre Viala
34060 Montpellier 
https://www.supagro.fr/

ACTIVITE ENZYMATIQUE Soil changes during gut transit through Octolasion lacteum Oerley (Lumbricidae, Oligochaeta)
Origin of enzymes involved in detoxification and root softening during cassava retting
Etude cinétique du rouissage traditionnel des racines de manioc en Afrique centrale (Congo) = Kinetic studies of cassava retting in Central Africa...
Origine et importance de l'activité amylasique dans la fermentation lactique des racines de manioc = Origin and importance of amylase activity in c...
The role and origin of pectin degrading enzymes during cassava retting
Screening of local isolates of Lactobacillus for characters useful in African food fermentations = Détermination de certaines activités des bacté...
Contrôle de la fermentation du manioc pour un meilleur gari : utilisation d'un starter de Lactobacillus plantarum à activité linamarase et amylas...
Cytochemical investigation of resistance to root-knot nematode Meloidogyne naasi in cereals and grasses using cryosections of roots
Involvement of a single periplasmic hydrogenase for both hydrogen uptake and production in some Desulfovibrio species
Microbial lipase production on a polymeric resin
Etude du métabolisme azoté chez quelques acacias tropicaux fixateurs d'azote
Breeding and growth of Rhizopus in raw cassava by solid state fermentation
Comparative production of alpha-amylase, glucoamylase and protein enrichment of raw and cooked cassava by Rhizopus strains in submerged and solid st...
Solubilization and reconstitution of the Mg2+/2H+ antiporter of the lutoid tonoplast from Hevea brasiliensis latex
Degradation of raw starch by a wild amylolytic strain of Lactobacillus plantarum
Enzymes and food flavor : a review
Activity and origin of digestive enzymes in gut of the tropical earthworm Pontoscolex corethrurus
Tolérance protoplasmique et activité de la phosphoénol pyruvate carboxylase foliaire de cultivars de mil soumis à des contraintes hydriques cont...
Pectinase-hyperproducing mutants of Aspergillus niger C28B25 for solid-state fermentation of coffee pulp
Production of a Lactobacillus plantarum Starter with linamarase and amylase activities for cassava fermentation